Leudal vergeet score tegen MSV-VSM te verhogen

Nipte overwinning waar monsterscore mogelijk was.

In de tweede wedstrijd in de promotieklasse heeft SV Leudal tegen MSV-VSM uit Maastricht vergeten om een hoge score te behalen. De overwinning bleeft steken op 4,5 – 3,5 waar 7 – 1 ook had gekund. Was het vanwege de intocht van Sint Nicolaas die ook tegelijkertijd werd gehouden in de Roffert? Of was er een andere reden dat onze spelers voor Sinterklaas speelden? We weten het niet zeker. Feit is wel dat Leudal hier een mooie hoge score had kunnen behalen maar veel kansen liet liggen. Gelukkig was de eindoverwinning toch nog voor de Midden-Limburgers. Arthur Hendrickx won in een toreneindspel knap en opende de score. Jack Sonnemans bleef steken op remise. Geert Gabriels was weer als vanouds in tijdnood en wist zijn 40 zetten dan ook net niet in 2 uur te voltooien. Hierdoor verloor hij zijn partij terwijl hij eigenlijk gewonnen stond. Achteraf bleek dat Geert wel 40 zetten had gedaan maar in de zinderende tijdnood waren de zetten niet meer genoteerd en verzuimde Geert de partij de reconstrueren. Daarmee had hij kunnen aantonen wel degelijk 40 zetten gespeeld te hebben. Hoe dan ook. Geert verloor. Raoul Lemmen wist knap een stuk te winnen en won zijn aanvallend opgezette partij. Martijn Vossen stond gewonnen en miste net dat ene zetje met zijn a-pion om de winst af te dwingen. Nu verloor hij zelfs zijn partij. En nadat ook Hans Kivits zijn gewonnen staande partij door een fout in remise zag eindigen stond de tussenstand op 3 – 3.
Gelukkig wist Ruud van Meegen zijn partij keurig naar winst te schuiven waarna Jan Broekhuis zijn partij netjes remise hield en de eindstand 4,5 – 3,5 op de borden kwam. Het is spannend in de promotieklasse. 6 Van de 8 teams hebben evenveel punten.

Team 2 kon in de 1e klasse A het sterke Reuver lang bijhouden echter in de slotfase bleken de Noord-Limburgers net iets te sterk. Reuver won met 3 – 5.
De punten kwamen deze keer van de familie Vossen. Zowel Har als Huub wisten te winnen terwijl Peter Metsemakers en Henk van Meegen remise speelden. Oscar Freriks, Coen Oosse, Iwan Sentjens en Judith van Meegen verloren.

Team 3 tenslotte wist in de 3e klasse A GESS-4 met maar liefst 3 – 1 te verslaan. Frits Smeets won weer, en ook Leon van Duren en Han Wismans scoorden het volle punt. Hans van der Vliet verloor. Door deze overwinning staat SVL-3 nu knap op een 2e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *