NK Rapid te Mierlo

Leudal goed vertegenwoordigd.

Dit jaar nam SV Leudal met 5 clubteams deel aan dit grootste jeugdteam toernooi van Nederland. Daarnaast nam ook een team van scholen-gemeenschap St Ursula Horn, geheel bestaande uit SV Leudal spelers, deel aan dit toernooi.

Het C1 team bestaande uit Naomi de Ridder, Ruud van Meegen, Willem Suilen en Jan Cox bleef zeer lang in de top meedraaien maar moest helaas in de laatste ronde een nederlaag incasseren en werd hiermee 7e. met 7 mp en 15 bp. Topscoorder werd Ruud met 5 uit 6.

Het St. Ursula team bestaande uit Remco Claessen, Brett Huisman, Rick Thommassen en Yorick Broens hoopte op een zeer goede klassering maar het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Dollard-college Winschoten waren evenals bij het NK schoolschaken 2008 ook nu weer net iets te sterk.
Topscoorder werd Rick met 3 uit 6
In de algemene stand werd het team 18e met 4 mp en 8 bp.

Het C2 team (Merijn van der Mullen, Thijs Kivits, Lisan Thommassen, Benjamin van der Laan, Tom Meeuwissen) dat deels uit D spelers bestond kon geen potten breken en werd uiteindelijk 20e met 1 mp en 4 bp.


Het C2-team aan het werk tegen het Ursula-team.

In de D groep wisselde het team bestaande uit Ruben Damen, Roy van Oeteren, Damian Broens en Glenn Parren en Thom Verstappen gelijke spelen af met nederlagen en een vrije ronde met als eindresultaat een 26e plaats met 4 mp en 11,5 bp. Topscoorder hier werd Roy van Oeteren met 3,5 pt.

Het E-team bestond uit EK-gangster Judith van Meegen, Justin Redman, Daniƫl van der Laan, Dani Schreibing en Ashley Parren. Het team kwam helaas wat kracht en misschien een beetje geluk te kort en werd uiteindelijk 15e met 4 mp en 10 bp.

Het F team bestaande uit Bas Thommassen, Pim Verstegen, Sander Redman, en Yulian de Ridder begon slecht met 3 dikke nederlagen maar groeide langzaam in het toernooi wat resulteerde in overwinningen in de 6e en 7e ronde en een 15e plaats in de eindstand met 5 mp en 10 bp. Topscoorder werd Pim met 4 pt.

Onder de goede oplossers van de schaakpuzzel werd een hoofdprijs verloot. Een echte stereoinstallatie. Deze werd gewonnen door Leudal-lid Ashley Parren uit Neeritter.


Een trotse Ashley met haar gewonnen prijs.

Voor nog meer beelden van het NK Rapid zie:
Fotoboek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *