Eerste resultaat in promotieklasse A/B

Jeugd op weg naar eerste punten.

Nadat vorige keer de 4-0 nederlaag tegen (het weliswaar) sterkere De Combinatie Asten hard aangekomen was, was het nu op de eerste gezamenlijke speeldag In Asten tijd om de eerste punten te behalen. Weliswaar weer tegen wederom sterkere tegenstanders, maar toch. SV Leudal kwam al gehavend aan de start door de afwezigheid van kopman Prahlada Belle. Gelukkig was Lars Strolenberg van ””t Pionneke niet te beroerd om op bord 4 in te vallen en als enige met gemak een gewonnen stelling te krijgen in de eerste match tegen Moira-Domtoren. Helaas kwam hij erachter dat een gepend stuk nou niet bepaald de beste verdediger is en met zijn stukverlies verloor hij ook de partij. Martijn Vossen moest op bord 1 tegen een jeugdtalent met zo””n 400 ratingpunten meer. Hij kwam er zelfs redelijk uit (op zichzelf al verwonderlijk na 32 uur wakker te zijn) en dacht dan ook een winnend torenoffer te kunnen plaatsen. De toren mocht inderdaad niet geslagen worden. Dat zijn paard bleef hangen maakte de combinatie iets minder kloppend. Zowel Oscar Freriks als Judith Hendrix speelden minder spectaculaire partijen, maar wel met hetzelfde resultaat. Niet zo sjiekkie* dus.
Hierdoor kon er in ieder geval zonder ambities aangetreden worden tegen het als eerste geplaatste SG Amersfoort. Met Lars Ootes (2166) op bord 1, was de verwachting dat er geen 4-0 overwinning voor SV Leudal in zou zitten. Deze verwachting werd ook al gauw werkelijkheid toen dezelfde Lars al in 14 zetten klaar was. De reactie van Martijn tegen de teamleider was alleszeggend: ‘Kom dan gaan we.’
Dit zou achteraf toch zonde zijn geweest aangezien de overige 3 leudalspelers zich nog aardig wisten te weren. Oscar wist in een verloren stelling nog goed terug te komen, maar verloor helaas alsnog. Judith speelde tegen Lennart Ootes alsof er geheel geen sprake was van 400 ratingpunten verschil, maar kon haar materiƫle voorsprong helaas niet op laten wegen tegenover het grote stellingsoverwicht van haar tegenstander. En Lars wist zijn op papier veel sterkere tegenstander zelfs strategisch helemaal weg te spelen. De oplettende lezer zal opmerken dat dit in de ochtendronde ook al het geval was. Deze keer was er echter het verschil dat Lars nu wel het punt binnen wist te halen. Een keurige invalbeurt dus en toch nog een mooie bekroning van een sowieso al gezellige dag.
Inmiddels heeft SV Leudal 2 van de 3 sterkste tegenstanders tegen gehad. De volgende twee centrale speeldagen zijn in Deventer. Het is te hopen dat in deze uithoek van Nederland (of dan op zijn minst toch uithoek van de klasse ‘Midden-Zuid’) wel de punten te behalen zijn.

* De betekenis van dit woord, kan opgevraagd worden bij de gelegenheidseerstebordspeler, dan wel in de Van Dale van 2030.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *