Leudal leidt onnodig verlies

2e Nederlaag op rij voor Midden-Limburgse schakers.

Ook in de tweede westrijd hebben de spelers van SV Leudal een nederlaag moeten incasseren. Echter deze keer was het een onnodige nederlaag. Het verlies was niet te wijten aan sterk spel van de tegenstander (DJC 3 uit Stein) maar door slecht spel van Leudal zelf.
Het zag er allemaal rooskleurig uit voor Leudal toen Coen Oosse zijn partij won en Raoul Lemmen remiseerde. Arthur Hendrickx stond glad gewonnen en dus leek SVL op een comfortabele 2.5 – 0.5 voorsprong af te stevenen. Maar Arthur lette even niet op en liet zich prompt mat zetten. Weg voorsprong. Hierdoor kwam DJC 3 langszij. 1.5 – 1.5
Hans Kivits sloeg een remise-aanbod af en speelde het toreneindspel secuur. Het overgebleven pionneneindspel wist hij uiteindelijk netjes winnend af te sluiten.
Echter door een nederlaag van Joost Schreurs kwam DJC weer langszij. En toen Peter Metsemakers en Wouter Smeets beide verloren stond Leudal plots helemaal met legen handen. 4.5 – 2.5 voor DJC.
Amanda Hijweegen tenslotte boekte een keurige overwinning waardoor de eindstand 4.5 – 3.5 werd.
Door deze 2e nederlaag zal SV Leudal dit jaar waarschijnlijk niet meer meedoen om de bovenste plaatsen, maar zal het alle zeilen moeten bijzetten om in de 1e klasse te moeten blijven.

Leudal 2 verloor van Postertoren met 3.5 – 2.5.

Leudal 3 speelde gelijk tegen DJC 4. Frits Smeets en Theo Schoone scoorden de punten voor Leudal 3. Hierdoor blijft Leudal 3 bovenaan meedraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *