2e Team Leudal verslaat medekoploper met grote cijfers

2e Team Leudal stevent af op kampioenschap.

Leudal 2 speelde in de vierde ronde, de absolute topper tegen medekoploper de Raadsheer. De winnaar van dit duel zou immers de beste kansen hebben voor de titel in de derde klasse A. Voor de spelers van Leudal 2 zou het een memorabele middag worden. Er werd als een collectief gestreden en iedere speler haalde het beste in zichzelf naar boven. Na een middag hard werken, zag Leudal 2 zijn inspanning beloond met een schitterende 3-1 overwinning.
Als eerste was het Amanda Hijweegen die op bord 2 met een overtuigende overwinning de score opende. Door agressief combinatiespel wist ze twee stukken te winnen en niet veel later de partij. Dit betekende voor haar al de vierde overwinning op rij. Een uitstekende prestatie. Han Wismans speelde daarna op bord 4 met de witte stukken remise. Na de opening, waarin zwart veel kansen leek te hebben, was het toch Han die beter kwam te staan en zelfs twee pionnen won. Door zeer nauwkeurig verdedigend werk van zijn tegenstander bleek dit echter niet voldoende voor een overwinning. Achteraf bleek dit echter een belangrijk halfje te zijn, want vrijwel meteen erna, accepteerde de tegenstander van Wouter Smeets op bord 1, in een gelijke stelling remise. Hierdoor kwam de stand op 2-1 voor Leudal 2 en was er in ieder geval een gelijkspel in zicht. Op bord 3 stond Martijn Vossen in een toreneindspel een pion achter en kwam hij ook nog eens in hevige tijdnood. Door te vechten als een leeuw en het tempo van zetten te versnellen werd zijn tegenstander onnauwkeurig en blunderde twee pionnen weg. Martijn behaalde zijn tijdslimiet en speelde de partij vervolgens keurig uit. Een uitstekende prestatie van onze jongste speler. De eindstand kwam daarmee op 3-1. Een fantastische teamprestatie die met nog drie rondes te gaan, uitzicht geeft op het kampioenschap in de derde klasse A van de Limburgse Schaakbond.

Het eerste team van Leudal verloor met 5,5 – 2,5 van ’t Pionneke 2 uit Roermond.
Iwan Sentjens kreeg al na ca. 10 zetten remise aangeboden en nam dit aan. Coen Oosse speelde iets te opportunistisch en kreeg een onweerlegbare mataanval over zich. Arthur Hendrickx offerde een loper tegen drie pionnen en had eeuwigschaak in handen maar zoals vanouds wilde hij meer maar kwam steeds slechter te staan maar door een foutje van zijn tegenstander werd het alsnog remise door eeuwigschaak.
Daarna verloor Raoul Lemmen in een koningsaanval een stuk (naar eigen zeggen had hij eerder remise in handen door zetherhaling) en hij kon opgeven.
Invaller Peter Maassen kwam remise overeen. Daarna verloor Theo Delil een stuk en verloor. Peter Metsemakers kwam ook niet verder dan remise en als laatste behaalde Joost Schreurs in een toreneindspel remise.

Leudal 3 verloor met 1-3 van Tegelen 2. Huub Vossen wist te winnen terwijl Theo Schoone, Peter Steuten en Hans van der Vliet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *