JEUGD GRAND-PRIX tournooi

Overzicht verenigingsjaar 2004

SV Leudal scoort in Limburgs Grand-prix klassement

Afgelopen jaar deden diverse jeugdschakers van SV Leudal weer mee aan de grand-prixtoernooien die door het jaar gehouden worden. Niet alleen konden er bij ieder toernooi zelf mooie prijzen verdiend worden, maar ook vielen er punten te verdienen voor het grand-prix klassement. Nu alle toernooien gespeeld zijn blijkt dat de jeugdspelers van SV Leudal hier erg goed gepresteerd hebben.

A/B-categorie

In de A-categorie was het Raoul Lemmen (Heythuysen) die aan 5 van de 6 toernooien meedeed. Ondanks dat hij vaak slechts tot de outsiders gerekend mocht worden, deed hij toch diverse keren mee om de 1e plaats. Helaas zat het er tot meerdere keren toe net niet in en moest hij genoegen nemen met twee 2e plaatsen als beste resultaat. In het eindklassement vond hij zich uiteindelijk terug op een zeer mooie derde plaats.

C-categorie

Er waren dit jaar slechts weinig Leudalspelers die meededen aan de grand-prix toernooien in de C-categorie. Zo deed onder andere Limburgs nummer 3, Martijn Vossen (Horn) aan geen enkel toernooi mee. De eer moest dan ook gered worden door de overige vertegenwoordiging van SV Leudal op dat betreffende Limburgs kampioenschap, Floris Deutekom (Haelen) en Kir Rosman (Roggel). Hier haalde de nog relatief onervaren Kir het beste resultaat, door in het toernooi van Venlo als 6e te eindigen midden tussen diverse ervaren en sterke spelers.

D-categorie

In de D-categorie zat het allemaal erg dicht bij elkaar. Mensen die de ene keer net bij de top-10 konden komen stonden de volgende keer zo maar bij de top-3. Dit ondervonden ook Oscar Freriks en Judith Hendrix (beiden Haelen). Zo werd Oscar bij het eerste toernooi in Sittard derde, terwijl Limburgs meisjeskampioen Judith in Landgraaf zelfs een 2e plaats wist te bemachtigen, door onder andere van de Limburgs Kampioen te winnen. Doordat het hele veld echter zo dicht bij elkaar zat waren kleine verschillen al gauw doorslaggevend. Hierdoor wist Oscar nog een 4e plaats te behalen, terwijl Judith met een 6e plaats net buiten de top-5 viel. Andere spelers van SV Leudal die meededen waren Martijn Timmermans (Panningen) Jules Rulkens (Roggel) en Bart Sluyter (Heythuysen). Zij deden echter niet vaak genoeg mee om nog een plaats in de top van het eindklassement te bemachtigen.

E-categorie

Remco Giesbertz (Panningen) maakte een sterk seizoen mee en het is dan ook jammer dat hij afgelopen jaar niet mee kon doen aan de Limburgse jeugdkampioenschappen. In de grand-prix toernooien wist hij dit echter ruimschoots te compenseren, door onder andere twee 3e plaatsen en een 2e plaats te scoren. Uiteindelijk goed voor een 7e plaats in het totaalklassement.

F-categorie

In deze jongste categorie (t/m 9 jaar) was Ruud van Meegen uit Kessel de grote verrassing. Zo wist hij op het toernooi in Venlo zelfs alle partijen te winnen, op één na: die tegen tweevoudig Nederlands kampioene Diana Dalemans. Dat terwijl hij gemiddeld zelfs nog een jaar jonger is dan de rest van zijn tegenstanders. Blijkbaar weet hij in Noord-Limburg vaker goed te scoren, aangezien hij deze prestatie nog eens dunnetjes over deed met een 2e plaats in Tegelen. In het eindklassement kwam hij echter net één puntje te kort voor een plaats bij de top-5, maar dat kan hij volgend jaar zeker verbeteren. Ook Michelle Giesbertz (Panningen) Thijs Kivits (Grathem) en Janneke Sluyter (Heythuysen) wisten goede resultaten te behalen, maar helaas niet voldoende om met de top van Limburg mee te kunnen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *