SV Leudal toont vechtlust in Mierlo

Leudal grootste Limburgse afvaardiging bij Open NK teamschaken.

29 September was het zo ver! Op deze dag werd namelijk het Open Nederlands Kampioenschap teamschaken voor de jeugd gehouden in Mierlo. SV Leudal deed met maar liefst 3 teams mee en had daarmee tevens de grootste afvaardiging van heel Limburg.
Aangezien het een Nederlands Kampioenschap was deden er vanzelfsprekend de sterkste teams uit heel Nederland mee. Dat merkte SV Leudal snel genoeg, want zowel het A/B-team als het E-team gingen de eerste ronde hard onderuit.
Het D-team beliep juist de omgekeerde weg. Ze wonnen 2 van hun eerste 3 partijen en verloren daarbij alleen van één van de grote favorieten HMC uit Den Bosch. Absolute uitblinker daarbij was Claudio Geelen (Haelen) die maar liefst 3 partijen achter elkaar won! Vervolgens had het D-team echter de pech dat ze nog twee kanshebbers voor de nationale titel tegenkwamen, waardoor het zicht op een topklassering al gauw verkeken was. Toch ging men vol goede moed verder met een 39e plaats tot gevolg.
Het E-team kon pas na 4 ronden hun eerste overwinning noteren, maar door sterk spel met name op de onderste borden werden daarna de punten gauw binnen gehaald. Zodanig zelfs dat ze tot 2 ronden voor het eind weer volledig meedraaiden in de top van het klassement. Vervolgens moesten ze het echter afleggen tegen het superieure Zukertort uit Amstelveen, waarna ze door middel van een hard uitgevochten gelijkspel uitkwamen op een gedeelde 16e plaats.
Het A/B-team had de pech dat er door ziekte 2 personen niet mee speelden en daardoor een iemand te weinig was, daar kwam nog eens bij dat Ilja Kamphuis en Mischal Ensink (beiden uit Baexem) pas hun eerste toernooi speelden en dus erg onervaren waren. Gelukkig kreeg SV Leudal nog de kans om een jongen uit Asten mee te laten doen, zodat het A/B-team alsnog compleet mee kon spelen. Mede dankzij zijn prestaties kon SV Leudal goed mee doen in dit sterke veld, maar een plaats in de top zat er nooit in. Met een 20e plaats in een veld van 32 was echter iedereen tevreden.
Topscorers van Leudal werden respectievelijk Raoul Lemmen (Heythuysen) met 3,5 punt, Claudio Geelen met 4 punten en Judith Hendrix met 4 punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *