Tweede grote overwinning op rij voor Leudal

Ook team 2 en team 3 winnen en gaan aan de leiding.

In de 2e ronde van de Limburgse schaakbond wist Leudal thuis met 5½ – 2½ te winnen van GESS 2. De teams gingen gelijk op. Arthur Hendrickx kwam goed weg door met een trucje remise af te dwingen in een verloren eindspel. Joost Schreurs wist zijn partij te winnen. En nadat Raoul Lemmen ook remise behaalde stond het 2 – 1 voor de Midden Limburgers. Even later wist ook Prahlade Belle zijn wedstrijd te winnen en toen stond het 3 -1. Iwan Sentjens stond een pion achter en was al bezig om de nederlaag te verwerken. Toen zijn tegenstander net die ene zet deed die niet mocht. En prompt kon Iwan mat zetten. In plaats van 3 – 2 werd het hierdoor 4 -1. Bij Peter Metsemakers gebeurde het omgekeerde. Hij stond beter in zijn partij maar maakte in tijdnood een fout en gaf zijn toren weg. Hierdoor werd het 4 – 2. Hans Kivits stond gelijk en kon nog voor de winst gaan spelen. Hij bood echter remise aan omdat met een gelijkspel de eindoverwinning voor Leudal een feit was. Zijn tegenstander nam het verrassend genoeg aan. Leon van Duren tenslotte sloeg tot 3 maal toe een remise aanbod af en speelde door. Maar goed ook want Leon wist zijn partij keurig winnend af te sluiten. Door deze knappe overwinning op medekoploper GESS blijft Leudal aan de leiding in de 1e klasse B.

Team 2 wist ook haar tweede partij te winnen. Thuis werd met 4 – 2 gewonnen van ’t Pionneke 3. Oscar Freriks opende de score voor Leudal. Judith Hendrix vergrootte de voorsprong naar 2 – 0 door een mooie overwinning. En nadat Han Wismans verloor wist de jeugdige Ruud van Meegen de stand nar 3 – 1 te tillen. Wouter Smeets en Amanda Hijweegen speelde elk remise waardoor er een einstand van 4 -2 op de borden kwam. Door deze overwinning staat ook team 2 aan de leiding en wel in de 2e klasse B.

Team 3 tenslotte deed niet onder voor de rest en wist ook haar tweede zege op rij binnen te halen. Met 3 – 1 werd er gewonnen van ’t Pionneke 4. Hans van der Vliet verloor, maar Theo Schoone trok de stand gelijk door zijn overwinning. Henk van Meegen speelde een mooi partij tegen de jeugdige Naomi de Ridder. Naomi, (die zowel lid is van ’t Pionneke als Leudal) speelde goed en kwam voor te staan. Henk wist echter in het eindspel de winst toch nog naar zich toe te trekken. Peter Steuten tenslotte stelde de overwinning veilig door met zijn overwinning de eindstand op 3 – 1 te bepalen. Ook team 3 gaat aan de leiding. En wel in de 3e klasse C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *