Coen Oosse winnaar nieuwjaarsschaak

Coen Oose overwint poule des doods en wint daarna de finale.

Het jaarlijkse nieuwjaarsschaak van schaakvereniging Leudal is dit jaar gewonnen door Coen Oosse uit Haelen. Een terechte winnaar. In de finale wist Coen af te rekenen met 2 mede-finalisten.
Er waren in totaal 22 deelnemers die verdeeld over 3 poules de voorronde speelden. In poule A wist Jack Duyf met 6 uit 7 als eerste te eindigen en zich te plaatsen voor de finale. Leon van Duren werd 2e en plaatste zicht voor de kleine finale.
Poule B was een bijzonder zware poule. Door sommigen ook de poule des doods genoemd. Door loting werden namelijk Arthur Hendrickx uit Heythuysen, Hans Kivits uit Grathem, Coen Oosse uit Haelen en Joost Schreurs uit Ittervoort samen in 1 poule ingedeeld. Allemaal kanshebbers voor de eindoverwinning. Elke wedstrijd in de voorronde was eigenlijk al een finale. Prachtige partijen werden er gespeeld. Uiteindelijk eindigden Hans Kivits en Coen Oosse samen met 5 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Maar omdat Coen van Hans had gewonnen, plaatste Coen zich voor de grote finale en mocht Hans in de kleine finale aantreden.
In poule C wist Wouter Smeets uit Horn zich gemakkelijk voor de grote finale te plaatsen door alle 6 partijen te winnen. Amanda Hijweegen uit Driebergen mocht met 1 puntje minder de kleine finale gaan spelen.

De finale werd een prooi voor Coen Oosse. Zowel Wouter Smeets als Jack Duyf werden vakkundig aan de kant gezet. Hiermee werd Coen de terechte winnaar.
Wouter Smeets werd 2e en Jack Duyf 3e. In de kleine finale wist Hans Kivits beide partijen te winnen en zodoende als 4e in de eindstand te eindigen. Amanda Hijweegen eindigde als 5e en Leon van Duren als 6e.

Na afloop mocht elke speler een prijs van de prijzentafel kiezen. En zo ging iedereen tevreden naar huis na een mooi en gezellig avondje schaken.

De eindstand:
1. Coen Oosse.
2. Wouter Smeets
3. Jack Duyf
4. Hans Kivits
5. Amanda Hijweegen
6. Leon van Duren
7. Arthur Hendrickx
8. Marcel Schuman
9. Peter Sonnemans
10. Joost Schreurs
11. Lei Silkens
12. Theo Delil
13. Peter Steuten
14. Oscar Freriks
15. Gerard Eggebeen
16. Flip Werter
17. Han Wismans
18. Wim Oosse
19. Huub Vossen
20. Frits Hinsen
21. Kanokporn Bangchaem
22. Ben Kusters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *