Jeugd Leudal succesvol op Limburgse Kampioenschappen

Diverse podiumplaatsen voor spelers van SV Leudal.

De jeugd van SV Leudal heeft op de Limburgse jeugdkampioenschappen een fantastische prestatie geleverd door in iedere categorie waar zij aanwezig was in de top te eindigen. In de oudste categorieën was SV Leudal helaas niet present, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd met de sterke prestaties in de lagere categorieën.

In de C-categorie werd Judith Hendrix (Haelen) vorig jaar al tweede. Ook nu kon ze deze prestatie weer evenaren en halverwege het toernooi zag het er dan ook zeer goed uit voor haar. Een onverwachte nederlaag tegen Florens Cals, de verrassing van het toernooi, zorgde ervoor dat Judith in de laatste ronde moest winnen van Raoul Frijns, de nummer 1 van dat moment. Helaas zat dit er geen moment in. Een onnauwkeurige opening bezorgde Raoul een voordeeltje dat hij niet meer weggaf. Op het moment dat Judith geen winstkansen meer had bood Raoul remise aan om zijn toernooizege veilig te stellen. Voor Judith bleef er de plaatsing voor het NK (dat voor de oudere spelers in Venlo wordt gehouden) over omdat zij als beste meisje eindigde.
Ook Brett Huisman (Nunhem) speelde in deze categorie. Voor hem was het zijn eerste Limburgs kampioenschap. Ondanks dat hij vaak erg goede partijen speelde ontbrak het hem vaak nog aan geluk om het punt binnen te brengen. Maar niet getreurd, volgend jaar zijn er weer kansen.

In de D-categorie was SV Leudal ruim vertegenwoordigd met maar liefst vijf spelers. Ruud van Meegen (Kessel) was vorig jaar een categorie lager nog Limburgs kampioen geworden, maar een vroege nederlaag tegen de grote favoriete voor de toernooiwinst, Diana Dalemans (Nederlands nummer 2 bij de meisjes), liet al gauw zijn dat dit resultaat er dit jaar niet in zat. Door tijdnood liet Ruud af en toe nog wel eens een (half) puntje liggen, maar dit bleek uiteindelijk toch genoeg te zijn voor de tweede plaats en voor plaatsing voor het NK.
Remco Claessen (Haelen) was lange tijd de verrassing van het toernooi, met als hoogtepunt zijn remise tegen Diana (de enige remise die Diana tijdens het toernooi weg zou geven). Een onnodige nederlaag in de laatste ronde deed hem nog net naast het podium belanden, maar er is nog een goede kans dat Remco als derde geplaatste jongen ook naar het NK mag. Van alle PJKL-gangers was Remco overigens de enige die ook nog voldoende energie had om ook mee te doen aan de simultaan tegen Ivan Utama.
Merijn van der Mullen (Baexem) speelde lange tijd een matig toernooi. Op de slotdag ging Merijn er nog eens goed voor zitten en voegde in 5 ronden tijd nog maar liefst 4 punten aan zijn totaal toe. Hierdoor wist hij zich alsnog te voegen bij de top-10 van Limburg.
Ook Naomi de Ridder (Roermond) kende twee slechte dagen en één goede dag (waar ze zelfs van Ruud wist te winnen). Hierdoor wist ze de strijd voor tweede meisje, en dus een NK-plaats, nog erg spannend te maken. In de laatste ronde stond ze precies een half puntje achter op haar concurrente Maureen van Mulekom. Dus wat speelt Naomi? U raadt het al, remise. Hartstikke spannend dus. Doordat Naomi wel in de onderlinge partij van Maureen wist te winnen mag ze toch nog naar het NK. Proficiat!

In de E-categorie speelde Roy van Oeteren (Nunhem) een heel sterk toernooi. Dat hij een aardig potje kan schaken wisten de meesten al, maar dat hij zich kan meten met de top van Limburg had niemand verwacht. En toch was dit wat er gebeurde. Roy eindigde op een heel mooie 3de plaats.

Een categorie lager (de F-categorie) deden Ruben van den Broek (Leveroy) en Judith van Meegen (Kessel) mee. Judith eindigde uiteindelijk op een keurige 4de plaats en mag mee naar het NK. Ook Ruben speelde erg goede partijen en hij zou uiteindelijk als 6de van Limburg eindigen.

In de G- en H-categorie deden onder andere Romy en Wesley Pruimboom (beiden uit Weert) mee. Voor hen was het de eerste keer dat ze aan zo’n groot toernooi meededen, maar het resultaat mocht er ook zijn. Romy eindigde als vierde in de G-categorie waardoor zij als beste meisje aan het Nederlands kampioenschap mee mag doen. Wesley werd zelfs tweede in de H-categorie. Dat belooft dus wat voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *