Leudal1 kopje onder in De Koel

Reserves winnen met 4 – 0 in en tegen Voerendaal.

De schakers van Leudal, liepen bij de reserves van Venlo 2 tegen een onnodige nederlaag op. Met een 5 – 3 overwinning behielden de Venlonaren de punten thuis. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Raoul Lemmen opende de score voor Leudal op bord 5. Maar door nederlagen van Iwan Sentjens aan bord 6 en John Steuten aan bord 8, liep Venlo uit naar een 2 – 1 voorsprong.
Het was Coen Oosse die de stand na 3 uur spelen gelijktrok. 2 – 2.
Hans Kivits die op bord 3 de gehele wedstrijd iets beter had gestaan maakte in het eindspel een fout. Hierdoor werd het 3 -2 voor Venlo i.p.v. 3 – 2 voor Leudal. Arthur Hendrickx aan het 2e bord verloor ook waarna Leudal tegen een 4 – 2 achterstand aankeek. Joost Schreurs wist nog de aansluiting te bewerkstelligen dankzij een overwinning op bord 7. Het bleek niet voldoende, want Peter Metsemakers kon op bord 1 de aanval van zijn tegenstander niet staande houden. Ook hij verloor waardoor uiteindelijk Leudal met 5 – 3 ten onder ging. Voor S.V. Leudal een slechte start in de hoogste Limburgse afdeling van de Limburgse schaakbond.

Leudal 2 overklast Voerendaal 5

Leudal 2 is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Met een klinkende 0-4 overwinning wist Leudal 2 een optimale prestatie neer te zetten. Na drie kwartier behaalde Wouter Smeets een degelijke overwinning op bord 1. Hij won een kwaliteit en een pion waarna zijn tegenstander de koning omgooide. Amper een kwartier later won Amanda Hijweegen op bord 2. Ze won door agressief spel, snel een stuk, waarna ook haar tegenstander het voor gezien hield. Daarna ging het nog harder. Na iets meer dan een uur zette Han Wismans op bord 4 zijn tegenstander mat, nadat hij al een stuk had gewonnen. Op dat moment had Martijn Vossen op bord 3 een gewonnen eindspel op het bord staan en gooide ook zijn tegenstander als laatste de handdoek in de ring en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.
Een uitstekende teamprestatie en een prima begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *